Avatar Marco Krikke Studentenportal Radboud Universiteit groot succes

Marco Krikke | Published February 15, 2011

De invoering van MyTimetable op de Radboud Universiteit Nijmegen als vervangende interface voor Scientia Syllabus Plus blijkt een groot succes, aldus de ICT nieuwsbrief van het Universitair Centrum Informatievoorziening.

RU-studenten hoeven door de komst van de studentenportal niet langer in te loggen op verschillende sites van de RU. Inmiddels hebben ruim 16.000 unieke bezoekers (studenten) de portal bezocht. Dagelijks loggen er tussen de 3500 en 5000 unieke bezoekers 2 tot 3 keer in op student.ru.nl. Studenten die inloggen op de nieuwe studentenportal kunnen zonder nogmaals in te loggen hun (Share-)mail lezen, doorklikken naar Blackboard, inschrijven voor tentamens etc.

Het informatieaanbod op de portal wordt steeds groter. Onlangs is de portal uitgebreid met de roosterviewer, waar studenten hun persoonlijke rooster kunnen samenstellen en ook kunnen exporteren naar bijvoorbeeld Microsoft Outlook, Apple iCal of Google Calender. Een andere toevoeging is‘Mijn werk’, een overzicht van vacatures voor studenten en actuele activiteiten van het studieloopbaancentrum.

De portal is gepersonaliseerd, dus toegesneden op de persoonlijke situatie van de student. In de portal verschijnt ook informatie van de betreffende faculteit en studie. Momenteel wordt gewerkt aan uitbreiding van de faculteits- en opleidingsspecieke informatie, een mobiele versie en een Engelstalige versie van de studentenportal.

Bron: UCI nieuwsbrief

Eveoh is blij dat MyTimetable wordt gezien als een nuttige toevoeging om de informatievoorziening naar de studenten te verbeteren. Ook in de toekomst blijven we werken aan een product dat voorziet in de wensen van studenten en medewerkers.

MyTimetable